Indsendt af admin den ons, 03/06/2019 - 10:46

Digitalisering er et af tidens hotteste buzzwords, og med god grund, for der er store gevinster at hente på at understøtte dine processer digitalt. Men, hvordan kommer du rent praktisk i gang?

Mange virksomheder vi møder, har en drøm om at digitalisere deres processer i højere grad, men de ved ofte ikke, hvor de skal starte. Derfor har vi skrevet en blog om, hvordan du kommer i gang med at digitalisere din forretning, så du kan høste gevinsten af det!

Find en samarbejdspartner, som forstår jeres forretning

Det er alfa og omega, at finde en samarbejdspartner, som forstår hvordan din forretning virker, og som har de IT-værktøjer, som du skal bruge for at få det til at lykkedes.

Gør research på hvilket system du ønsker, og snak med et par potentielle partnere, og vælg dem du har mest tillid til. Det er afgørende, at du har fuld tillid til den partner du vælger, for I hænger på hinanden i en rum tid, når I først er i gang.

Vi anbefaler Dynamics NAV/Navision-løsninger til små-og mellemstore virksomheder, da det er en den bedste og mest omkostningseffektive løsning til den størrelse virksomhed.

Læg en procesplan

Brug indledningsvist tid på at lave et overblik over alle de processer, som du ønsker at digitalisere, så du har en grundig kravsspecifikation. Drøm stort, og konsultér med din samarbejdspartner om, hvad der kan lade sig gøre.

I den ideelle verden, bør man komme så tæt på fuld automatisering som muligt, hvor det næsten kun er undtagelseshåndtering/fejlhåndtering, hvor menneskelig indblanding er påkrævet. 

Gør jer klart hvad målet er

Læg en plan med din samarbejdspartner, og fastsæt et overordnet mål og tidsplan. Opsæt desuden flere delmål, så du løbende kan holde styr på om projektet er på sporet.

Begge parter skal naturligvis stå til regnskab for, at planen overholdes, men husk at være fleksibel, hvis planerne ændrer sig, da det ofte bliver nødvendigt for at opnå det bedste resultat – det kommer vi ind på igen senere.

Start med det vigtigste

De væsentligste processer, som er centrale for virksomhedens drift, skal naturligvis dækkes ind først, dvs. at der er styr på ordrehåndtering og fakturering – forretningen skal ikke gå i stå, fordi I digitaliserer.

Når de centrale processer kører problemfrit, så man kan begynde at bygge på.

Integrer alle processer

Start med det vigtigste, men sørg for på sigt at integrere alt, som kan integreres.

Moderne ERP-systemer kan snakke med næsten alle former for systemer, hvis blot systemerne har et digital output. Derfor kan både nyt og gammelt sagtens lære at arbejde sammen, hvis du har en samarbejdspartner med den nødvendige softwareekspertise, som kan få det til at lykkedes.  

Lær undervejs

Det bedste råd, som vi kan give til dig, er at lytte til dine medarbejdere. Dine folk skal bruge systemet hver eneste dag, og deres input kan være den afgørende forskel på om digitalisering bliver en succes eller et flop.

Hvis blot et par medarbejdere har svært ved at finde ud af systemerne, eller ser sig sure på det, kan det være svært at få systemet til at køre gnidningsfrit. Dine medarbejdere skal bruge systemet hver dag, så tag deres input seriøst, for de vil utvivlsomt have nyttige idéer, og baseret på deres feedback vil der henad vejen opstå nye krav og funktioner, som bidrager til en mere komplet løsning.

Derfor skal man også være lidt fleksibel i forhold til planlægningen, hvis det betyder at man ender med et bedre system, og i så fald, skal dig og din samarbejdspartner naturligvis opsætte nye delmål.

Kom i gang!

Det kan kun gå for langsomt! 

Digitalisering er en nødvendighed i forhold for at være konkurrencedygtig i et konkurrencepræget marked.

Digitalisering skal være med til at skabe vækst og frigøre ressourcer, og ved at digitalisere frigør du din arbejdskraft til at skabe udvikling i din forretning, og måske vigtigst af alt, så giver færre IT-frustrationer gladere og mere effektive medarbejdere.

Digitalisering er en win-win og lidt til, så jo før du kommer i gang, desto bedre.

Har du flere spørgsmål?

Vi håber, at vi har givet dig blod på tanden i forhold til at komme i gang med digitalisering, og hvis du har flere spørgsmål eller vil vide mere, så ring til os på 88 16 88 10.